zondag 18 september 2016

ASV 3 vechtend onderuit tegen Paul Keres 3

In een mooie zaal van het Stedelijk Gymnasium pal naast het studentencomplex aan de Ina Boudier Bakkerlaan speelden wij tegen Paul Keres 3 een wedstrijd in twee gedeeltes.
In deel 1 voor de tijdscontrole hadden we al snel een voorsprong door Michiel , die tegen de te dynamisch spelende Pieter de Groot knap counterde en voor 1-0 zorgde. 
De tegenstander van Mick speelde met de handrem en na een weinig opwindende partij werd hier tot remise besloten. Vervolgens maakte Paul Keres gelijk doordat Daan niet tot een plan kon komen en langzaam van het bord werd geschoven.
Invaller Barth pakte na een pittige opening in het middenspel het initiatief en zorgde via een leuke truc weer voor een voorsprong.

In deel 2 na de tijdscontrole ging het mis.
Eerst verloor invaller Anne Paul, die na een misrekening in het middenspel een pion inleverde en vervolgens urenlang met zijn rug tegen de muur stond en door oud-ASVer Marc Uildriks niet altijd even handig maar wel degelijk werd opgebracht.
Daarna ging het mis bij invaller Jan van de Linde, hij offerde een pion voor spel , toen dat niet lukte volgde een lange verdediging waarin hij zelfs nog zicht kreeg op remise,
maar na een fout was het over.
Fred stond vanuit de opening al beter en zette zijn tegenstander helemaal vast. In wanhoop offerde die een stuk , waarna Fred de fout inging en het stuk weer inleverde. Lang manoeuvreerwerk volgde waarin Fred een pion won, maar vergat actief te spelen waarna de partij in remise verzandde.
Als laatste speelde Bent, die na een slechte opening een kwal had geofferd en min of meer gelijk stond in het eindspel. Zijn tegenstander wilde hoe dan ook winnen. Hij ging hierin wel erg ver, want keer op keer ging hij in tijdnood bijna door zijn tijd tot afgrijzen van zijn team.
Bent pareerde goed en hield urenlang stand, totdat er toch nog een fout werd gemaakt.

AP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten