zondag 22 maart 2015

Zwarte dag De Wijker Toren 2


In de 4 punten wedstrijd van gisteren deden we goed zaken door met 5,5-2,5 De Wijker Toren 2 te verslaan. Voornamelijk omdat ze met zwart geen enkel punt scoorde en wij  netjes 3 remises met zwart pakte.

Anne Paul opende de score met een remise hij had een veel belovende stelling met zwarte maar verstandig met minder tijd zetten herhaling niet uit de weg te gaan. Jochem overspeelde zijn tegenstander vanuit de opening en na pionwinst dreigde ook nog zijn toren binnen te komen en toen vond zijn tegenstander het wel genoeg. Ook Ruud speelde een solide remise, ergens heeft hij waarschijnlijk wel beter gestaan maar toen zijn tegenstander langzaam aan een koningsaanval begon te bouwen was remise wel een verstandig resultaat. Fred kreeg een super scherpe opening op het bord en leek de witte aanval goed op te vangen. Wit offerde een stuk voor een koningsaanval en nadat Fred het stuk direct aannam werd hij eraf gecombineerd. 1 Zet wachten met aannemen en daarna met de koning het open veld in lopen was waarschijnlijk genoeg geweest voor winst. Bent wist zijn tegenstander op te zadelen met een dubbel en een trippelpion. Rustig te stelling uitspelen was genoeg om in een winnend eindspel met een paar pionnen meer te komen.

Daan was weer ouderwets op dreef en offerde per ongeluk een kwaliteit, maakte daar vervolgens een hele toren van voor een levensgevaarlijke aanval. Zwart reageerde niet goed en dacht na dameruil het ergste wel gehad te hebben met een stuk meer. Maar een Paardvork van Daan koste zwart het extra stuk alleen stond Daan’s paard nu opgesloten op b7. Met een paar krachtzetten wist Daan Zijn paard te redden en het lopereindspel met 2 pionnen meer was toen makkelijk gewonnen. Koen bouwde zijn stelling rustig op en na stukwinst was de ook daar de winst binnen en daarmee ook de wedstrijd. Zelf was ik nog als laatste bezig en mijn tegenstander drukte mij steeds verder van het bord. Maar zijn pionoffer om de stelling te open vlak voor de 40ste was misschien niet het handigste en bood mij ineens weer wat rommelkansen. Een kwaliteitsoffer moest redding brengen en dat bracht het ook toen wit het niet aannam. Ineens kwam ik in een eindspel terecht met een pion meer. Ik probeerde nog wel even maar het actief spel van wit was waarschijnlijk wel genoeg en dat werd het dan ook.

We hebben nu 6 punten maar gezien de stand mogen daar nog wel 2 punten bij komen om helemaal zeker te zijn dat we niet degraderen dus we hebben nog een spannend slot!



Theo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten