maandag 12 mei 2014

ZSC Saende 1 – ASV 3 5,5 - 2,5


In de stijl van het hele seizoen gingen we ook de laatste ronde op pad met 3 invallers. Niet echt een prettige gedachte tegen Saende dat gedeeld eerste staat en nog een hoop bordpunten nodig heeft.
Met gemiddeld meer dan 200 punten per bord minder was het dan ook de schade beperkt houden en ieder voor zich en als er maar 1 iemand het tot na 5 zou volhouden want het restaurant in Amsterdam was om 19:00 gereserveerd en echt terras weer was het nu ook weer niet. Wat heet niet want na de een wandeling van een half uur kwamen we net niet doorweekt in de speelzaal aan omdat er   aantal waren die het niet nodig vonden om met de bus te gaan.

In de wedstrijd zelf leek het na een goed uur spelen ook niet de goede kant op te gaan. Fred had een stuk weggeven, Daan stond gelijk, ikzelf stond nog wel gelijk meer tegen een IM  is dat ook geen garantie, Ruud Wille had al wat ruimte nadeel tegen hun 100% topscoorder, Murat leek ook minder te staan, Tony stond gelijk hoewel ik persoonlijk wel met de stukken van zijn tegenstander wou spelen en Ruud Verhoef en Rob Huberts leken wat passief te staan.
Het leek er dus op dat we halfjes moesten gaan sprokkelen en ikzelf begon daar gelukkig mee. Eigenlijk gebeurde er het hele potje niet zoveel en toen er een Dame eindspel op het bord kwam met 2 op de tocht staande koningen was remise nog de enige uitslag. Ook Tony mocht een remise bijschrijven tegen zijn veel sterkere tegenstander maar was daar absoluut niet tevreden meer want het toreneindspel met 2 pionnen meer wat hij had bereikt was zeker gewonnen. Ruud Verhoef stond lange tijd een pion en soms 2 achter alleen met een slimme zet net voor de tijdcontrole was hij een belangrijke pion terug te winnen en remise te maken. Net Als Murat die lang tijd minder leek te staan maar de coördinatie van de zwarte stukken was toch niet zo goed als het leek en tegen de tijdnood kwam de zwarte koning in de problemen. Maar alles bleef binnen de remise grenzen zodat ook hier de vrede werd getekend. Als laatste mocht Daan een half je bij te tekenen. Hij kon kiezen tussen pionwinst en een ingesloten paard of een eindspel van een redelijk Paard tegen en wat slechtere loper zoals in de partij maar de actieve witte koning garandeerde remise. Toen waren er nog 3 potjes bezig en dat waren ook nog eens 3 nullen. Fred kwam stukverlies nooit meer te boven, Ruud kwam schakend gewoon net te kort tegen zijn sterkere tegenstander als eigenlijk ook Rob overkwam op het laatste bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten